Чужди езици с iopz.com

Езикови школи, методи на обучение, чужди езици.

Може ли да се справим без познания на английски език.

Малко ще са хората, които сега биха вдигнали ръка задавайки въпроса: Има ли някой, който да не разбира английски език?

Свят на модерни технологии и възможност за комуникация с целия свят, дори да нямаме професорски познания, да не сме филолог, лингвист или докторант със степен езикознание, все от обща култура, от филми, радио, музика, Интернет сме понаучили тук там някоя и друга дума. И въпреки това изненадваща е цифрата за хората, които не могат да го говорят, въпреки изучаването в училище или на допълнителни уроци, самостоятелни занимания и други.

Едва ли в днешния свят някой би се справил без познания на английски език попадайки в различни ситуации.

Така например, ако пътувате по работа или на състезание, или на екскурзия, почивка и друг повод за времето на престоя ще е добре да научите някоя и нова дума. Както се казва: „поне да си поискате хляб и вода“. Наред с това вземете в предвид, че английски език се говори масово по света. И дори в най-грандиозния хотел, без познания на английски език, дори в най-малката квартира без основни думи от английски език едва ли ще се справим.

Има множество сюблимни моменти, в които дори в ежедневието ни се налага употреба на английски език. Така например, ако работата ви не е пряко свързана с него, то не е гаранция, че някой ден там няма да дойдат чужденци, да получите и-мейл или други документи на английски, които ще трябва да превеждате.

В дома също се налага да имаме общи понятия в областта на англо-знанието. Гледайки филм, слушайки музика или ровейки се в Интернет на всеки се налага да разбере, макар повърхностно, за какво идва реч.

За хората с малки и по-големи деца, момента, в който са се чувствали напълно безпомощни и безполезни, когато ученик или малчугана е плакал, че не разбира предмета Английски език, оставя силна следа.

Е, след всичко споменато, всеки сам трябва да си даде отговор на въпроса:

Може ли да се справим без познания на английски език.

Оставаме ви сами да решите – невежеството по английски език или една всепоглъщаща Вселена от знания да изберете.