Чужди езици с iopz.com

Езикови школи, методи на обучение, чужди езици.

Английски език като част от деня

Независимо дали сте на Ти с английски език, или сте така „боси“ в познанията си е добре да се замислите над няколко въпроса.

На първо време кога, къде и как използваме английският език?

В модерният ни, забързан свят все повече станахме част от глобалния свят, където господства не кой да е, а международният език за комуникация и това е Английски език.

Купувайки нов уред, технология и каквото и да е за дома и службата, за лично ползване ще ни направи впечатление, че стоката дори да е създадена в Китай и да е лишена от превод на нашия език, то поне упътване на английски език ще има.

Отваряме електронната поща, а тя ни отвежда към социалната мрежа Фейс Бук и какво да зърнем там. Поредната заявка за приятелство, но не от къде да е, а от Нова Зеландия, например. И как да постъпим, за да общуваме с този човек ще са ни нужни поне познанията на английски език. Пък и кой знае, може някой ден да си погостуваме.

Идва ред на служебните ангажименти. Там колкото и рутинно да минава всеки един нов ден, така и няма да се изненадате на вида на пратка пристигнала по куриер с клеймо от САЩ. Вярно, фирмена е пратката, но ваша е задачата да я приемете и да проверите. И какво правите, ако не разберете краткия текст в подписа.

В края на работния ден позвънява телефона, а от там международен разговор. Още един повод да се замислите, колко необходим в ежедневието ви е английският език.

Няма да се впускаме в подробности, ако сте родители и всеки ден от вас се очаква да сте заредени с положителна енергия и заедно с малките деца да сядате да пишете домашни работи. Но, какво правите, ако нямате познания по английски език, а две странички от учебната тетрадка се запъват пред детето ви.

Стига се впускахме в разтягане на локуми, нека се заловим да научим английски език, дори това да ни коства известно време, средства, усилия и дори да започва от самата стартова линия.